Les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó han tingut lloc entre els dies 28 i 29 d'abril i l'1 de maig. Organitzades per l'Associació Cultural Soldevila i la regidoria de Patrimoni de Campredó, han comptat amb la participació d'unes 400 persones que han gaudit d'uns jorns carregats d'activitats en commemoració del 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre. Enguany han comptat amb la col·laboració de les associacions Lo riu i Terra de Cruïlla, que han donat forma a la jornada anual Fem memòria en remembrança de la més sagnant de les batalles. Des de l'organització es valora molt positivament el fet que altres associacions territorials hagin volgut col·laborar amb les activitats del govern de Campredó per organitzar unes esplèndides jornades històriques, així com també la col·laboració de l'Associació de 4x4 de les Terres de l'Ebre. La quantitat de persones participants i la qualitat de les activitats preparades són de destacar. En aquesta edició els actes van tenir lloc a redós de dos indrets de gran rellevància històrica: l'estació de ferrocarril de Campredó i la Casa del Prat (construcció templera que era la casa gran de la Sotscomanda de Prat).
Dissabte 28 d'abril es va inaugurar una exposició de cartelleria de la guerra civil, així com es va realitzar l'espectacle Cartes de Pàndols, de la Muntsa Planas i el David Jiménez, que van transmetre l'emotivitat d'un soldat que havia participat en la cruel batalla. Diumenge 29 d'abril, malgrat les inclemències climatològiques, dos centenars de persones varen gaudir de la recreació històrica de l'exèrcit republicà, de la visita guiada als espais de la Batalla a Campredó (els grafits de la torre de Font de Quinto i les trinxeres de la Casa del Prat), i de l'actuació de la brigada intergeneracional que va apropar els càntics revolucionaris a la població.
Dimarts 1 de maig, es va presentar el projecte de restauració de les muralles de la Casa del Prat, que també compta amb un projecte de rehabilitació de l'indret a càrrec de la L’obra social de La Caixa, Diputació de Tarragona i amb el treball de brigada del Centre Especial de Treball de la Fundació Pere Mata. Durant el matí ex va fer la presentació del soldat brigadista Armand Robert, que estarà exposat a la Torre de Font de Quinto en el marc d'un projecte d'interpretació d'El pas de l'Ebre.
Hem d'agrair la col·laboració de totes les entitats participants, Lo Riu, 4x4 de les Terres de l'Ebre i Terres de Cruïlla, de l'historiador Marc March i de l'arquitecte Xavier Rollan, així com de l'artista amateur campredonenc German Machí, que s'ha encarregat del disseny del brigadista.