Nou llibre escriptor Emigdi Subirats

Publicada el 01 Aug 2022

Regidoria Cultura

L'escriptor campredonenc Emigdi Subirats acaba de publicar la seua novena biografia, la primera d'un autor no vinculat a les comarques centrals dels Països Catalans. Es tracta de "Semblança d'Antoni Canu", un veterà literat alguerès al qual se'l considera com un poeta capdavanter de la literatura catalana actual. 

Antoni Canu (Osier, Sardenya 19 de maig de 1929), tot i ser de llengua familiar sarda (logudoresa) ha fet del català la seua llengua literària. El 2009 va rebre el Premi Nacional Joan Coromines, atorgat per la  Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, mentre que l 2020 va rebre la Creu de Sant Jordi. 

La seua poesia, reconeguda a l'Alguer, a Sardenya, al conjunt de l'estat italià i als diversos territoris de parla catalana, es caracteritza per l'intent de documentar les emocions més íntimes mitjançant un vers aparentment senzill però que amaga una profunda sensibilitat a l'hora de reflectir l'evocació del passat, l'amor, la mort, fets que l'han copsat, etc. És el seu univers poètic, un món fet de camp i de records. 

La presentació d'aquest apunt biogràfic tindrà lloc dijous 11 d'agost a l'espai Santa Maria la Palma de l'Alguer, la qual comptarà amb la presència tant de l'autor campredonenc com del poeta alguerès. Forma part del cicle Encontres amb l'autor que organitza l'Obra Cultural de l'Alguer, que ha estat l'associació editora. La biografia forma part de la col·lecció Quaderns de l'Alguer.

La relació literària de l'autor campredonenc amb la Barceloneta sarda ve de lluny. Ha estat premiat en tres ocasions consecutives al premi de narrativa Rafael Sari, així com ha escrit el pròleg del darrer poemari d'un altre gran poeta alguerès contemporani, Guido Sari.