Biennal pintura Francesc Llop 2020

Publicada el 20 Dec 2020

Regidorida de Cultura i Patrimoni

Dissabte 19 de desembre es va celebrar a l'edifici La C l'acte de clausura de l'Any Francesc Llop i Marqués, el qual estava destinat a donar una important embranzida al fet artístic de Campredó. Hem de destacar el fet que vam poder eixamplar el patrimoni artístic campredonenc amb tres importants incorporacions. Primerament, hem pogut recuperar 5 il·lustracions del pintor impressionista publicades l'any 1906 a la revista Savia moderna de Mèxic, gràcies a l'amabilitat de la Dra Victoria Medina: membre del sistema nacional d'investigadors, titular de la càtedra Daniel Cosío Villegas de la facultat d'estudis superiors Acatlán.

Gonzalo Julve, col·leccionista d'art resident a la veïna ciutat de Tortosa, ens va fer obsequi de l'oli “Costes del Garraf”, del qual és autor Francesc Llop. Ha tornat a ser un gran acte de generositat per part de l'amic Gonzalo, que s'ha entusiasmat en la nostra activitat de recuperació de part del llegat del campredonenc més universal. Llop estava altament lligat al Garraf, per mitjà de la seua estreta amistat amb Santiago Rusiñol com a participant de les fastuoses festes modernistes del Cau Ferrat.

Finalment, l'artista convidat a l'acte, Joan Panisello (Jesús 1944).membre de l'Acadèmia Internacional de ceràmica ens va fer obsequi d'una magnífica obra ceràmica en forma de C que representava el lligam entre Campredó i cultura.

El plat fort de la nit era el lliurament del premi de la biennal de pintura F. Llop, en la qual van ser guardonades les obres de Mercè Gómez (1r premi), Anet Timmer (2n premi), mentre que l'accèssit va recaure en el veterà pintor Agustí Forner, de Vinallop.