Dia Internacional dels museus

Publicada el 17 May 2020

Regidorida de Cultura

Campredó ART

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, amb la màxima que els museus són una institució al servei de la societat i el seu desenvolupament. Enguany està dedicat a afavorir la diversitat i la inclusió. L'art uneix el poble i l'humanitza.

A Campredó comptem amb diverses col·leccions artístiques de notable interès, que ens donen identitat com a poble i són el viu espill de la vitalitat creadora.

  • La Sala Francesc Llop i Marqués aplega tot un seguit d'olis, aquarel·les, dibuixos, retrats, il·lustracions i gravats de l'il·lustre pintor impressionista campredonenc. La tasca de la regidoria de cultura i patrimoni i de l'Associació d'Amics de Francesc Llop, així com la col·laboració d'alguns col·leccionistes com la família Julve-Villó i l'Antoni Martínez Vilàs, ha permès l'engrandiment de la col·lecció durant aquest Any Francesc Llop, el 2020, en què commemorem el 50è aniversari del seu traspàs.
  • La Torre Medieval de Font de Quinto compta amb un projecte d'interpretació templer des del 2009, mitjançant tot un seguit de plafons que recreen el període d'esplendor d'aquesta construcció del segle XIII. 
  • En aquesta mateixa torre de guaita hi ha dos projectes d'interpretació de la Batalla de l'Ebre. Primerament, un dedicat a la XIV Brigada Internacional "La Marseilleise", amb un soldat totalment equipat i un plafó explicatiu; l'altre aplega diversos plafons exteriors d'explicació del Pas de l'Ebre, la més sagnant de les batalles ocorreguda la matinada del 25 de juliol de 1938.
  • Al temple parroquial Sant Joan Baptista es pot contemplar una magnífica col·lecció de pessebres obra de l'artista pessebrista Germán Machí, en el qual es pot veure imatges bellíssimes del Campredó antic.
  • Tres magnífiques quadres del pintor calero Joan Rebull estan exhibits a l'esmentat temple, els quals formen un conjunt pictòric de tema bíblic de primeríssim nivell.

 

dia_museus