Dia Mundial de l'Art

Publicada el 15 Apr 2020

El dia 15 d'abril ha estat declarat com el Dia Mundial de l'Art,  en honor a la data de naixement de Leonardo da Vinci (Vinci, Toscana 1452 - Amboise 1519), seleccionat com un símbol mundial de pau, llibertat d'expressió, tolerància, fraternitat i multiculturalisme. L'Ajuntament de Campredó hem declarat el 2020 com l'Any Francesc Llop i Marqués, en commemoració del 50è aniversari del traspàs del campredonenc més u niversal. Va ser un artista molt complert en facetes diverses: il·lustrador, pintor paisatgista d'arrel impressionista, dibuixant del cos humà, decorador i artista plàstic. Va ser membre de la Tertúlia dels 4 Gats i soci del Reial Cercle Artístic de Catalunya. Ens complau difondre la seua obra avui i tots els dies de l'any. 

La Sala d'art Francesc Llop ha rebut una bona embranzida amb la cessió dels quadres que tan gentilment ens ha fet la família Julve-Villó, que ens permet gaudir ja d'una important col·lecció pictòrica i documental.

Tanmateix, des de l'equip de govern campredonenc també volem reivindicar la bellesa i importància història del nostre patrimoni medieval: Torre de Font de Quinto, Casa del Prat i Ermita de Solicrú. Durant aquest mes d'abril també hem anat difonent l'obra artística que han realitzat diversos autors (en forma de quadre, retrat, fotografia, dibuix, etc.), que han immortalitzat el nostre patrimoni brillantment. 

A la vegada, fem la remembrança de les importants col·leccions artístiques que trobareu al temple parroquial Sant Joan Baptista: una imponent col·lecció pessebrista de l'artista local Germán Machí; tres magnífics quadres de temàtica bíblica del pintor calero Joan Rebull; una magnífica portalada que suposa tot un homenatge a la nostra història local, comarcal i nacionalment catalana, obra de l'artista gironí Fidel Fita; uns vitralls que permeten una gran lluminositat; i les figures de la Mare de Déu i de Sant Joan Baptista, obra de l'escultor prioratí Marcel·lí Giné.

Finalment, el nou edifici "La C" ens situa davant de la bellesa arquitectònica del segle XXI. Tot un Casal de la cultura que en pocs mesos ja ha sigut seu d'una desfilada de moda de la dissenyadora montsianenca Vicky Tomàs; de la Fira de Nadal que va donar cabuda a uns quants artistes comarcals; d'una jornada musical d'homenatge a les llengües maternes i molt especialment a la música algueresa de la mà del cantautor Antonello Colledanchise i el seu grup musical; i d'un magnífic acte d'inauguració de l'Any Francesc Llop que va suposar tot un homenatge a les arts en llur globalitat.