Jornada dia mundial zones humides. Els argilers

Publicada el 22 Mar 2020

Regidoria de Medi Ambient.

Aquest diumenge 2 de febrer s'ha celebrat el Dia Mundial de les Zones Humides i Campredó hi ha participat amb una activitat a la zona de la pedrera dels Argilers. Les zones humides són uns dels ecosistemes més diversos i rics biològicament i, alhora, particularment fràgils i vulnerables. Però també dels més dinàmics. Si les condicions són favorables, les zones humides són ecosistemes de ràpida evolució.

Amb la finalitat de divulgar el valor d’aquests espais l’Ajuntament de Campredó, juntament amb l’empresa CEMEX i la Universitat de Barcelona ha organitzat tallers i xerrades al voltant d'aquestes zones que hi ha al terme de Campredó.

A primera hora del matí s’ha fet una neteja i recollida de brossa per la zona de les argileres Pastor 1 i Pastor 2 de l’empresa CEMEX.

Posteriorment s’han realitzat diferents xerrades de docents i alumnes de la Universitat de Barcelona: Montse Jorba “La importància de les zones humides”, Humbert Salvadó i Manolo Sánchez "Els ocells vinculats a les llacunes”, Jordi Serra “Els rats-penats. Com són i com viuen”, Josep Maria Ninot “La vegetació a les llacunes”, Sergi Romea “Els amfibis. Com els podem reconèixer?” i finalment José Maria Gómez, enginyer de mines de l’empresa CEMEX, ens ha fet un resum del projecte LIFE Restclay desenvolupat a les pedreres.

Durant el matí s’ha pogut comprovar els progressos que s’han fet a la zona de les pedreres Pastor 1  i Pastor 2 per a la seva recuperació un cop finalitzada l’explotació d’extracció minera.

Durant la jornada s’han marcat els llocs per posar caixes nius d'ocells, que s’afegeixen a les de l’any anterior i enguany també s’instal·laran caixes niu per a rat-penats. La població de rat-penats que hi ha a les nostres terres és de vital importància per a l’equilibri de l’ecosistema.