Regidoria de Cultura
Dissabte 28 de novembre va tindre lloc a l'edifici La C de Campredó l'homenatge pòstum a la figura del lingüista Joan Salvador Beltran i Cavaller (Tortosa 1933-2020). Va ser un acte nodrit d'activitats durant el qual es van poder escoltar els tres himnes de la catalanitat: els Segadors, la Balanguera i la Moixaranga, per part del dolçainer Llorenç Sabaté i el tabaler Robert Tajada. Com a homenatge acadèmic, el Dr. Carles Castellà va fer cinc cèntims de la seua tesi doctoral sobre els parlars del Baix Ebre. Els membres de l'Associació Cultural Soldevila van portar a terme un joc lingüística amb trenta maneres de pronunciar la paraula albergínia, arreu dels Països Catalans. A Campredó, concretament es pronuncia "auberginya". Ricardo Gascon com a representant del col·lectiu cultural DiLLUMS al forn va portar la veu del món de la cultura ebrenca, mentre que el Dr. Miquel Àngel Pradilla, rossellà i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, va expressar la seua admiració en nom de l'acadèmia de la llengua catalana, a la vegada que va situar Beltran com un dels grans de la lingüística catalana de les darreres dècades.
La glosa del personatge va anar a càrrec de l'escriptor ulldeconenc Manel Ollé, amic personal i gran avalador de la seua obra.
L'alcalde de Campredó, Damià Grau i Arasa, va fer lliurament de l'escut d'or de Campredó, obra de l'artista tortosina Maria Lanau, a la vídua del lingüista, Sra Maria Espuny. Va ser el moment emotiu en què es reconeixia la gran vàlua de Joan Beltran i la seua memorable aportació a la lingüística catalana.