Regidoria de Cultura
El 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna, que s'ha convertit en una data puntal en l'activitat cultural de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, durant la qual s'ha homenatjat en anys diferents el llatí, el castellà de l'Equador, el català de l'Alguer, mentre aquest any s'ha de dedicat a la varietat lingüística de la Confederació Helvètica, Suïssa.
Va ser proclamat per la UNESCO el novembre del 1999 en reconeixement de tres joves estudiants de Bangla Desh que van morir el 21 de febrer de 1952 en defensa de la seua llengua, el bangla, per tal que fos reconeguda com una de les dos llengües pròpies del que llavors era Pakistan. Nosaltres creiem en la potencialitat de totes les llengües com a eina important reconèixer el valor de la diversitat lingüística i cultural i la promoció del plurilingüisme.
La celebració d'enguany va comptar amb un acte central que consistí en una xerrada online en què participaren Amanda Gavilanes (diputada pel partit socialista al parlament de Ginebra, amb arrels familiars campredonenques) i Gabriel Bochiat (delegat del govern de la Generalitat a Suïssa, amb arrels familiars vinarossenques). Es van discutir tot un seguit de temes entre els quals l'ús lingüístic a l'escola. Suïssa, com a model exemplar de plurilingüisme, aposta per la introducció de tres de les llengües oficials al país als cantons on es parla una d'aquestes llengües.Malauradament no se segueix aquesta projecció amb el retoromànic, la llengua del cantó de Grisó als Alps suïssos, que és una de les llengües del món en perill d'extinció. També es posà damunt la taula l'ús dialectal del francès parlat a Suïssa que no es transmet a l'escola, el fet de la traducció en la literatura nacional suïssa. Sobretot va quedar ben palès el respecte que tenen els suïssos en general per la diversitat lingüística amb plena acceptació de l'existència d'altres comunitats amb altres parles. El fet de comptar amb el suport de la Delegació del govern a Suïssa torna a posar Campredó en un primer pla del fet cultural arreu dels Països Catalans, fet que ens enorgulleix.