Regidoria de Cultura i Patrimoni
15 d'abril, Dia internacional de l'Art
Campredó Art, petjades artístiques que venen de lluny.
Les tombes antropomòrfiques retraten una història llarga, construïda amb pedra seca: marges, arjubs i casetes que enlairen la ruralia.
Som Campredó Templer, amb les torres de guaita vora el flumen en més cabal de la península ibèrica.
L'esvelta Torre de Font de Quinto, espill d'un temps; l'escala de cargol de la Casa del Prat, la del procurator, exemple d'arquitectura medieval de primer nivell.
L'ermita de Solicrú, d'època ben antiga, presideix una vall panoràmica exquisida des del Lligallo de les Veles, una ruta agropecuària ancestral.
Els masos rurals marquen la fesomia d'una poble agrícola, amb rafals, forns i arjubs de notable interès.
El conjunt arquitectònic de l'estació de ferrocarril representa un passat en què aquest mitjà de transport era primordial, esperem que prompte recuperi la vitalitat viscuda.
L'església de Sant Joan Baptista compta amb una portalada de la història en què honora tot el nostre passat i el nostre present. Vitralls de l'artista empordanès Domènech Fita, imatges religioses de l'escultor prioratí Marcel·lí Giné, el conjunt pessebrista del campredonenc Germán Machí, i tres quadres bíblics del pintor calero Joan Rebull donen vida a un món artístic esplèndid com un museu de contingut religiós.
La Sala d'art Francesc Llop, ubicada al modern casal que porta el seu nom, és l'exemple del talent d'un artista que dedicà tota la seua vida als olis, els dibuixos, les il·lustracions, les aquarel·les i les restauracions de quadres. L'edifici de l'Ajuntament, de finals dels anys 1980, l'escola i la C, són la viva imatge de la modernitat, en un poble que orgullosament reivindica l'art. Enguany, arquitectura d'ans i d'ara, de la torre a la C, passant per un seguit de construccions de notable interès.
CAMPREDÓ ART
#campredóart
#campredócultura