Alcalde

DamiaUn poble amb arrel templera, una petjada imponent de la nostra història col·lectiva: el veritable espill del dia a dia ciutadà al llarg de temps ancestrals. Els camps agrícoles van alimentar la població durant centúries de suor i lluita permanent i incansable. Desenes de camps plens d’aigua; aiguamolls i maresmes; farigoles, brots d’herba d’olives i romer;  tota mena de conreus i de ramats amb riques pastures; tot plegat esdevé la imatge d’un passat que és ben present encara.

El riu Ebre, fonament de tota vida, ha anat regant els camps i amerant-los de saó. Al seu redós s’han edificat imponents masos, que són una de les essències d’aquesta terra. Som un poble pagès, amb parla rural i tarannà camperol, i traiem pit amb orgull d’allò que som. La Mediterrània se’ns apropa amb el vent de Llevant que ens porta l’olor a sal i ens refresca. Som mediterranis i sentim la música d’arreu d’un Mare Nostrum que ens dóna identitat, que ens identifica amb el nostre folklore, els nostres sons i càntics.

Som un poble amb un ample i llarg lligallo, la Barceloneta; algun carrer estret, vell i bell; i amb llogarets carregats de vivències.  Els nuclis urbans de Font de Quinto i la Raval del Pom han estat el nostre bressol, alhora que a les hortes de Soldevila, del Racó i del Rodeo també hi ha  agrupacions de cases amb notable personalitat pròpia. Les partides agrícoles de secà com l’Espluga, la Bassa Venècia o les Barraques són el complement territorial ideal com a poble rural.  

Som un poble del Baix Ebre, amb uns  1200 habitants i amb moltes aspiracions. Estem construint el Campredó present, amb mirada al futur i amb arrel del passat. Sabem qui som i qui volem ser, sense cadenes!

El pintor impressionista Francesc Llop i Marqués (Campredó 1873- Barcelona 1970) és el campredonenc més universal. La Torre de Font de Quinto i l’escala de cargol de la Casa del Prat són els nostres emblemes arquitectònics. El Temple dedicat a Sant Joan Baptista, l’Escola Port-rodó, el Casal Francesc Llop, l’Estació de Ferrocarril són edificis emblemàtics, models d’arquitectura moderna. La fira de luthiers Mestràlia, el festival documental Curt-redó Film Festival, les Jornades del Patrimoni Històric i la Festa Major són l’espill del dinamisme ciutadà, que enllaça festa, entreteniment i cultura. Poble amb un remarcable bagatge pessebrista de la mà de l’artista Germán Machí; amb una intensa activitat esportiva: en futbol, atletisme, rem i judo principalment; i amb una notable vocació cultural i catalanista, que ha permès la realització de notables jornades literàries i musicals que ens han col·locat al mapa cultural dels Països Catalans.