MESTRÀLIA 2024: DISSABTE 6 DE JULIOL
Data
- jul. 06 - 07 2024
- Caducat
Hora
- 10:00 am - 4:00 am
DISSABTE 6 de juliol
10.45 h Benvinguda als lutiers
11.00 h Pregó de Mestràlia 2024, a càrrec de Xixo Lutier
11.15 h Presentació de l’exposició “Literatura i cançons #Primavera Musical”, de la Universitat d’Alacant
11.30 h Actuació musical de Pablo Diaz
11.30 h Visita als estands de la fira
11.30 h Taller de camisetes amb frases de cançons. Cal que cadascú porte la seua camiseta
12.00 h Vermut a la plaça. Bateig del Camperol, combinat esperitual de Campredó
12.30 h Concert d ‘Alcia Rey Band
17.00 h Obertura del recinte firal
17.00 h Taller de castanyetes, per Pere Gumbau. Porteu castanyetes si en teniu
17.30 h Demostracions de construcció d’instruments als estands dels lutiers
18.00 h XV Trobada d’instruments
18.30 h Cercavila
19.00 h Músics i instruments pugen a l’escenari.
21.00 h Sopar a la plaça
Concerts:
22.30 h Celtic Flow
Celtic Seasons és un espectacle de dansa irlandesa participatiu i per a tots els públics que narra el pas de les estacions de l’any Celta en un relat fantàstic desgranat en les diverses coreografies.
El públic aprendrà, participarà i s’emocionarà amb aquest espectacle exquisit, diferent i alegre on es farà present les llegendes i mites Celtes molt oblidats actualment.
La música Celta es caracteritza pels seus ritmes i la seva espectacularitat, així com ho fa la propia dansa amb unes coreografies elegants i excel·lents on les artistes utilitzaran tots els seus coneixements artístics per traslladar a l’espectador fins a l’antiga Irlanda Celta, terra de druides, fades i altres elements màgics.
La roda de l’any marcarà el cicle anual de les estacions i en determinarà les 8 festes més rellevants que se celebraven a l’antiguitat i que nosaltres podrem conèixer a través d’un canvi de colors tal com es dona a la Natura, un canvi de ritmes musicals i de coreografies que d’aquesta manera ens faran entenedor el seu
calendari solar i lunar alhora.
Actualment la companyia Celtic Flow Dancers és l’única companyia de dansa irlandesa establerta a Catalunya amb ballarines catalanes, formades artísticament al nostre país ( Barcelona,Girona) i a Irlanda principalment.
23.45 h La Maria
La Maria està revolucionant el cant valencià amb l’àlbum L’Assumpció (2023), el seu esperat primer treball d’estudi, produït per Tono Hurtado i publicat per la discogràfica Propaganda pel Fet! El disc inclou cançons inspirades en estructures del cant valencià i en motius de la música tradicional que la cantant, fent-los evolucionar, converteix en una inconfusible i irresistible proposta regada amb una veu hipnòtica.
Prova de la força i l’encant de l’artista és el fet que La Maria va ser la gran guanyadora dels premis Ovidi 2023 de la música valenciana i també una de les més guardonades als Premis Carles Santos 2023 de la Generalitat Valenciana. Als Ovidi va guanyar tres de les quatre categories en què estava nominada: millor artista revelació, millors arranjaments i producció per L’Assumpció i millor cançó per “Mon vetlatori”. I als Carles Santos va obtenir els guardons a la millor artista revelació i al millor disseny de Branca Studio. A més, el seu darrer videoclip, «Gall roig, gall negre», la seua versió en valencià de la mítica peça de Chicho Sánchez Ferlosio, publicat el setembre del 2023, ha estat també molt aplaudit per la crítica i el públic i acumula milers de visualitzacions a les xarxes.
La Maria, amb formació musical ancorada a l’escola de música d’Oliva des dels 6 anys i amb l’especialitat de Cant Valencià pel Conservatori Professional de Catarroja José Manuel Izquierdo (amb Xavier de Bétera com a mestre), ens brinda amb aquest primer disc una oportunitat única de desfer-nos dels clixés del fet tradicional valencià tal com l’hem entés fins ara. La cantant s’inscriu en una nova fornada d’artistes que arreu del país assumeix la tradició com la millor eina per a la innovació i que, de nou, està convertint la música tradicional en la més popular de les nostres músiques.
01:00 h Concert per a determinar