Commemoració 1 d'octubre 2017

Publicada el 02 Oct 2018
Alcaldia
Governació

Regidoria governació i comunicació.

 

Campredó ha celebrat en aquests dies l’aniversari de la celebració del referèndum d’autodeterminació celebrat ara fa un any on es van realitzar un seguit d’activitats.

Dissabte 29 de setembre es va fer la presentació del mural pintat a la plaça Tomás Cardona de Campredó. L’obra ha estat encarregada a l’artistat local Eduardo Gas que durant un parell de mesos ha estat confeccionant el mural de 25m2 aprox. El mural en paraules de l’artista és un repàs a la historia del poble amb la representació d’un seguit de edificis emblemàtics i que dona la continuïtat d’alló que vol esdevenir i les conseqüències que van suposar els esdeveniments de l’1 d’octubre 2017.

El dilluns 1 d’octubre les activitats previstes van canviar de lloc degut a les inclemències climatològiques i es van desplaçar al casal Francesc Llop. Es van projectar imatges de la jornada i es va reviure moments i vivències per part de les persones que es van dedicar a organitzar el referèndum a Campredó. Diferents persones que van participar en la diada també van expressar els seus sentiments i records d’un dia que va marcar als campredonencs i a Catalunya.

Així mateix es va reproduir una paella per als assistents realitzada per les persones que ara fa un any van improvisar-ne una d’igual per a totes les persones que durant tot el dia van romandre davant de l’ajuntament de Campredó custodiant l’urna de votació.

Campredó recorda i no oblida els fets succeïts a les Terres de l’Ebre i a la resta de Catalunya on les forces de l’estat espanyol van intentar sense èxit aturar un referèndum que un any després, ha marcat al poble de Catalunya i que va esdevenir la llavor de la República de Catalunya.

La recaudació dels diners del passat dilluns van a parar íntegrament per a la Caixa de Resistència.