Inauguracio Espai Cultura Campredó. La C

Publicada el 18 Nov 2019
Festes
Fires
Governació
Promoció
Urbanisme

Regidoria de Governació

Campredó va inaugurar el passat dissabte 16 de novembre La C, l’Espai Cultural Campredó, un equipament multifuncional que dona resposta a les necessitats d'entitats i propostes lúdico culturals que ven aviat programarem.


Aquest projecte arquitectònic del despatx Àrea 55 fou l’escollit per concurs públic entre un total de tres propostes. L’alcalde Damià Grau destacava en el seu discurs inaugural alguns del motius que van portar el consistori a decidir-se per aquest projecte. Entre les qualitats de l’equipament en destacava la sostenibilitat: es buscava un equipament que fos viable, fàcil de mantenir un cop posat en funcionament. També el fet que fos un espai multifuncional, diàfan, amb cadires i escenari mòbil que permetés adequar-se a ventall molt ampli d’activitats que fins ara no es podien fer en cap dels espais públics del poble.

El projecte, dividit en dos fases i en tres anys d’execució, ha tingut un cost de 342.000 €, finançats en un 90% per la Diputació de Tarragona mitjançant un PAM. El mateix Grau també reivinidicava el suport que institucions de govern local com les diputacions han d’oferir a ajuntaments menuts i joves com el de Campredó, el qual, pel fet de ser una EMD, no disposa de recursos per realitzar obres d’aquesta magnitud si no és amb l’ajuda d’organismes com la Diputació.

“La C”, el nom de l’edifici, s’inspira en el fet que els mateixos arquitectes que la dissenyen li donen la forma de la inicial del poble de Campredó. Però també perquè moltes de les propostes o iniciatives que les entitats i els campredonencs i campredonenques volen encabir-hi comencen per “C”: cap d’any, carnestoltes, circ, cinema, congressos, etc. És també La C gegant de la cultura, de ciutadania i de Catalunya, un nom que feminitza l’edifici i aporta valors com la igualtat. En definitiva, un espai transparent i diàfan, que s’adequa a les necessitats i les propostes de tots els campredonencs i campredonenques, encarregats a partir d’ara de fer-lo seu i donar-li vida.