Actes 25 Juliol Batalla de l'Ebre

Publicada el 19 Jul 2018
Alcaldia
Governació
Promoció
Turisme

Els consistoris de Campredó, Amposta i l'Aldea segueixen amb el seu conjunt d'activitats en commemoració del 80 aniversari de la Batalla de l'Ebre. Després de l'estudi acadèmic que es va encarregar al Dr Josep Sánchez Cervelló de la URV, han prosseguit la unitat d'acció amb una campanya de promoció dels espais del tram sud de la Batalla. Es col·locaran diversos plafons explicatius en diversos indrets dels tres municipis, entre els quals la torre de Font de Quinto i el Mas de Bernis. En la darrera roda de premsa que realitzaren conjuntament representants dels tres municipis, en la significativa data del 18 de juliol, varen fer esment de nombrosos punts d'interès que fan referència al Pas de l'Ebre.

La matinada del 25 de juliol de 1938 més de mil soldats varen perdre la vida en una maniobra de distracció que va tenir lloc a l'alçada de Font de Quinto, en la que ha estat l'episodi més sagnant de la batalla al qual la historiografia, creiem, no li ha donat la importància deguda. Amb el desig de donar-li la importància històrica requerida, els tres ajuntaments volen adequar els diferents espais per donar-los un atractiu turístic que posi en relleu la seua trascendència històrica.

Tots tres municipis organitzaran actes a redós del 25 de juliol, en el cas de Campredó tindrà lloc a les 10.30 a la torre de Font de Quinto, i consistirà en la inauguració d'un projecte interpretatiu del pas de l'Ebre.