Presentació del projecte de restauració del Fons pictòric Francesc Llop

Publicada el 30 Sep 2018
Cultura
Patrimoni

Regidoria d’ensenyament, cultura i patrimoni.

Divendres 28 de setembre es va celebrar a la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill i a la Sala d'art Francesc Llop l'acte de presentació del projecte de restauració preventiva del Fons pictòric Francesc Llop, que ha portat a terme els tècnics de l'Escola d'art de Tortosa.

La professora Carme Clemente i la tècnica Sílvia Panadell ens varen donar detalls del treball realitzat. L’estudi d’aquesta col·lecció ha consistit , per una banda, en l’examen i avaluació de l’estat de conservació de les obresi, per l’altra, del seu entorn. L’objectiu d’aquests anàlisis és millorar tots aquells aspectes relacionats amb l’ús i la preservació de les obres.

Es va fer obsequi per part de la Uniat de Conservació i restauració de l’Escola d’art de la Diputació de Tarragona d’un llibret informatiu on queda detallat el treball realitzat, així com es va lliurar a l'ajuntament tot l'informe acreditatiu del projecte. Des de l'equip de govern se'ls va informar que es tindria en compte les seues anàlisis i les seues suggerències quant a la preservació de l'obra de l'il·lustre pintor impressionista campredonenc.

Posteriorment, en un segon apartat de l'acte, l'alcalde de Campredó va fer obsequi a l'associació Amics de Francesc Llop d'un oli que s'ha adquirit per tal d'anar engrandint la col·lecció, mentre que el sr. Domingo Martínez va anunciar que ell en regalaria un altre, amb la qual cosa la col·lecció agafa una molt bona embranzida. 

Va ser un acte didàctic i efectiu, que va comptar amb una important presència de públic. Sobretot va servir per dissenyar noves línies de treball. L’obra est tracta de sis pintures a l’oli sobre tela, una pintura a l’oli sobre cartró i sis dibuixos sobre paper, de petit i mitja forat, exposades totes a la sala d’art Francesc Llop. Des de l'Escola d'art es valora molt adequadament l'existència d'aquesta col·lecció artística en un poble menut, que honora un pintor paisatgista de notable importància.