Presos polítics MESTRALIA

Publicada el 04 Jul 2018
Festes
Fires
Governació

En el marc de la fira Mestràlia va tenir lloc a Campredó, a l’escenari del certamen, al vespre de diumenge 1 de juliol, l’acte d’homenatge als 7 presos polítics i 2 preses polítiques que es troben privades de llibertat: Raül Romeva, Oriol Junqueras, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Fordadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

L’alcalde de Campredó, Damià Grau, va conduir l’acte després de demanar reiteradament l’alliberament d’unes persones dignes i útils per a la societat que es troben empresonades injustament. Posteriorment, va prendre la paraula la diputada Irene Fornós (ERC), que va explicar la duresa que suposa per a l’entramat familiar tenir empresonats.

Finalment, arribà el torn d’Amanda Gavilanes. Ella és regidora de l’ajuntament de Ginebra (Suïssa) i diputada cantonal pel Partit Socialista Suís. Els seus iaios materns eren campredonencs que varen emigrar als anys 1950. Amanda Gavilanes va fer cinc cèntims de la seua vinculació sentimental amb el poble, abans de també insistir en la necessitat imperiosa que els presos polítics surtin en llibertat ben aviat. Va parlar igualment dels casos de la Marta Rovira i l’Anna Gabriel, polítiques d’ERC i la CUP respectivament, que es troben exiliades en territori suís. Cal destacar el total compromís de la diputada i regidora, suïssa d’arrel catalana, amb la causa republicana i amb la lluita per la llibertat dels presos polítics.

Els lutiers Joan Francesc (Xixo lutiers) i Ramon Elias (lutier de Sant Esteve de les Roures) varen interpretar Els segadors i el Cant dels ocells com a colofó a un acte emotiu i reivindicatiu. Llibertat presos polítics!