Jornades del Patrimoni Campredó: Imaginari a la llum

Publicada el 01 May 2023

Regidoria de Cultura i Patrimoni

Des de la regidoria de cultura i patrimoni es va organitzar una activitat artística força lluïda en el marc de les Jornades del patrimoni de 2023, diumenge 30 d'abril. Enguany va donar-se-li un toc diferent atès que l'activitat en qüestió va ser nocturna, com a anticipació a la celebració a meitat del mes de maig de la jornada dels museus a la nit. Val a dir que va ser força concorreguda, més de quaranta persones varen assistir a una magnífica actuació de dansa i de representació artística del cos per part de l'artista tortosina Gemma Ginovart, que va entusiasmar tots els assistents amb la seua interpretació. 

Seguidament es va fer la presentació d'un nou quadre del campredonenc més universal, Francesc Llop i Marqués (Campredó, 1873 - Barcelona, 1970), gràcies al mecenatge del veterà col·leccionista d'art Gonzalo Julve Cervet, que ens va deixar malauradament fa un mes. El seu fill en va fer l'explicació oportuna. La família Julve-Villó fa molt temps que realitza el mecenatge de la Sala d'art Francesc Llop.

Finalment, a la sala polivalent es va fer la inauguració de l'exposició de retrats i paisatges de Joan Lahosa i Valimanya (Prat de Comte, 1902 - Barcelona, 1981).  Va ser un pintor de la Terra Alta, autor d'un fresc a l'altar del Santuari de la Fontcalda, d'un retaule de la localitat de Valls i de les pintures de l'altar de l'ermita de Montserrat a Tortosa. El comissari de l'obra del pintor, Aleix Roig, llicenciat en història de l'art i natural de la Sènia, va fer-ne l'explicació deguda.

Una jornada artística de nivell, que va deixar un molt bon regust de boca a tots els assistents.