Festival Front: Cloenda Campredó

Publicada el 10 Oct 2022

Regidoria de Cultura

Diumenge 9 d'octubre va tindre lloc a l'espai cultural la C de Campredó una nova sessió de la 3a edició del Festival Front, un certamen cinematogràfic orientat envers la dignificació de la memòria històrica. 

En l'edició d'enguany ha donat cabuda a llargmetratges  com Les vides de la pastora, Terra remoguda, Retour a Reims, la llibreta del Dr Gras, o Mr Kaplan, que han estat exhibides en poblacions diverses com Corbera d'Ebre, Flix, La Sènia i els Reguers. Van estar acompanyades de quatre taules de reflexió. 

Ens quedem amb la definició del certamen que ens aporta l'organització: FRONT és una mostra itinerant que proposa dialogar entre conflictes del passat i del present, pròxims i llunyans a través del cinema, sempre amb el focus posat a la nostra realitat més immediata, tan geogràfica com temporal.

A Campredó vàrem poder gaudir de la cloenda del certamen amb la pel·lícula El Metralla, que comptava com a artistes principals amb Joan Pera i Roger Pera, pare i fill i Mercè Pons. Dirigida per Jordi Roigé,ens narra la història d’un mossèn i un milicià del POUM que passen bona part de la guerra de 1936-39 amagats a les mateixes golfes, al centre de Barcelona. A través d’aquests personatges antagònics, i en clau de tragicomèdia, tenim una aproximació de l’absurditat del conflicte i les seues contradiccions.

El concert del grup Los Forasteros va posar el punt i final a un certamen esplèndid que cal reivindicar.