CELEBRACIÓ DE L'1 D'OCTUBRE

Publicada el 02 Oct 2022

Regidoria de Governació

CELEBRACIÓ DE L'1 D'OCTUBRE

La celebració del 5è aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya va tornar a ser molt lluïda a Campredó. Indubtablement, es tracta del dia més important de la nostra història contemporània, quan un poble es va posar dempeus davant d'un estat opressor que s'oposava al lliure exercici dels drets ciutadans. Aquest any es va organitzar un acte cultural per mitjà de la presentació del llibre La Via Bàltica, de l'escriptor tortosí Jordi Arrufat. Es tracta d'un llibre de viatges en el qual va voler retratar les opinions de nombrosos ciutadans de Lituània, Letònia i Estònia, que varen viure de primera mà el procés independentista d'aquestes tres repúbliques europees que pertanyien a l'antiga Unió Soviètica. 

Un públic molt nombrós va gaudir de la conversa entre l'escriptor Emigdi Subirats i l'autor del llibre, així com d'actes lúdics paral·lels. Es va entaular un interessant debat entre l'autor i el públic, ja que és un tema que va causar notable interès i curiositat. La signatura del llibre va donar el punt i final a una altra jornada cultural i reivindicativa. L'1 d'octubre serà sempre nostre!

Durant la tarde es van mostrar imatges de l'1 d'octubre del 2017 recordant els fets ocorreguts a Campredó igual que a la resta de pobles de Catalunya