Assemblea supressió pas a nivell de Campredó

Publicada el 16 Feb 2022

Alcaldia

L’assemblea informativa sobre la construcció per a la supressió del pas a nivell de Campredó, celebrada ahir, va aplegar més d’un centenar de veïns i veïnes del poble que es van posicionar unànimement en contra d’aquest avantprojecte proposat per Adif.

 

L’Ajuntament de Campredó va organitzar una reunió informativa per donar a la població tota la informació que té sobre l’avantprojecte. Segons el consistori va explicar, la proposta d’Adif ve motivada per una llei que obliga l’empresa estatal a retirar tots els passos a nivell que hi ha dins les poblacions. Des del 2013, any en què es va debatre al ple una proposta presentada per Adif, no s’havia tingut cap notícia sobre aquesta obra. Ara, gairebé deu anys després, el consistori s’assabenta que el projecte de supressió del pas a nivell tira endavant perquè alguns propietaris reben notificacions d’expropiació dels terrenys que es veuran afectats per l’obra.

 

L’Ajuntament diu NO al viaducte i proposa buscar alternatives més sostenibles, menys agressives amb l’entorn i que realment donin sortida a les característiques i necessitats de la població. Entre els arguments en contra de la proposta d’Adif, es troba el fet que s’invairia una zona natural protegida com són els Marjals de Campredó, que es concentraria el trànsit rodat en un sol carrer, l’impacte paisatgístic i d’imatge que suposaria per al poble, el qual perdria la terrassa fluvial i quedaria encaixonat, i també per la inundabilitat del terreny i l’afectació en les explotacions agrícoles.

 

En la reunió del passat 15 de febrer es van consensuar accions com demanar la retirada de l’anunci de les expropiacions, paralitzar tots els tràmits administratius, modificar el projecte per adaptar-lo a les necessitats dels usuaris i del poble i poder dissenyar conjuntament una proposta alternativa viable. L’alcalde de Campredó va explicar que es presentaran al·legacions tècniques, treballades des de l’Ajuntament, i mediambientals, encarregades al GEPEC; i va animar tant els propietaris de les finques afectades com la resta de ciutadania a presentar al·legacions particulars.

 

A l’assemblea també hi va participar un membre d’Agroxarxa, l’empresa de serveis d’Unió de Pagesos, que va parlar sobre expropiacions i es va oferir per treballar les al·legacions conjuntes.

 

En espera de tancar la via administrativa, hi ha pendent una reunió amb la gerència d’Adif que l’Ajuntament ha demanat per poder traslladar la visió i el posicionament del poble. Pendents dels propers passos a seguir i de la resposta d’Adif a l’oposició del poble de Campredó al projecte, l’Ajuntament va cloure l’assemblea animant tothom a implicar-se i a mobilitzar-se quan calgui.