Presentació llibre: Gerard vergés, 13 cops imperfecte

Publicada el 27 Nov 2021

Regidoria de Cultura

 

L'escriptor campredonenc Emigdi Subirats ha publicat, amb l'editorial Petròpolis, el llibre "Gerard Vergés tretze cops imperfecte". És el cinquè de la seua producció que dedica a l'ombra de l’il·lustre poeta de la veïna ciutat de Tortosa, un dels grans autors de la literatura catalana dels darrers cinquanta anys.

Es va presentar a la biblioteca Manuel Pérez Bonfill de Campredó el passat divendres 26 de novembre, el va presentar el poeta canareu Tomàs Camacho, i va comptar amb la presència de membres de la família Vergés i de molts escriptors de les comarques centrals dels Paīsos Catalans. Es tracta d'un estudi sobre tretze temes o personatges que el gran poeta tractà de manera exhaustiva (El sonet, la literatura de viatges, l'aportació científica a la poesia, la literatura gastronòmica, etc) o escriptors que el can influenciar notablement (Shakespeare, Eliot, Despuig, Riba).

També s'ha inclós la traducció al català d'un conte vergesià dels anys 1950 i els 4 pioners articles que va publicar en català als anys 1960 i 1970. Una aportació important a l'estudi d'un gran entre els grans de les nostres lletres.