Homenatge a Curt Wittlin

Publicada el 26 Sep 2020

Dimecres 23 de setembre des de la regidoria de cultura es va organitzar un emotiu homenatge a la figura de Curt Wittlin (Reinach, Baxilea 1941-Tortosa 1029), catalanòfil i un dels principals medievalistes de la literatura catalana, especialista en l'obra del flare Francesc Eiximenis: un dels autors més copiats, esmentats i traduïts de l'Edat Mitjana a Occident. Justament se celebrava el primer aniversari del seu traspàs. 

Presidit per l'alcalde de Campredó, Damià Grau, Va comptar amb la presència de la seua vídua, Maria-Lluïsa Wittlin, del Dr. Miquel Àngel Pradilla en representació de l'Institut d'Estudis Catalans, i de diversos membres de l'Associació per la difusió de la llengua i literatura catalanes a l'exterior. Es va realitzar la glosa del prestigiós medievalista, així com una recitació d'obra dels principals autors del Segle d'Or de la literatura catalana a càrrec dels rapsodes Vicent Pellicer, Sílvia Panisello i Emigdi Subirats.

Com a colofó a l'acte, es va ensenyar al públic el material audiovisual que s'ha adquirit per a la Torre de Font de Quinto, finançat per la generosa aportació que han fet els Wittlin al poble de Campredó. Es va passar un vídeo amb moments explicatoris de la vida d'un dels principals estudiosos de la literatura catalana medieval. 

Un reconeixement molt merescut a un gran intel·lectualitat de la catalanitat: Creu de Sant Jordi, Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, i de la Institució de Bones lletres de Barcelona. La inscripció Sapere aude, L'humanisme viatja amb els llibres (Curt Wittlin) presideix la sala de la planta baixa de la torre templera.