La represa de Sant Jordi

Publicada el 27 Jul 2020

Regidoria de Cultura

LA REPRESA DE SANT JORDI

Des de l'ajuntament de Campredó es va organitzar una molt nodrida diada cultural de l'anomenat Sant Jordi d'estiu, el de la represa. Va tindre un format presencial i virtual. Durant diverses hores es van anar penjant activitats relacionades amb les figures del pintor Francesc Llop i Marqués (Campredó 1873 - Barcelona 1970) i l'escriptor Manuel Pérez Bonfill (Tortosa 1927-2018). Quant als actes presencials, al matí es va organitzar una jornada molt interessant de caire infantil i juvenil, amb la presentació del conte "El viatge de la Bruna", de Montse Pallarès amb il·lustracions de Cinta Ramos. Més de 50 xiquets van poder escoltar les històries del trajecte de la petita Bruna Roca des del Pirineu al Delta de l'Ebre. També es va fer el lliurament del premi del Concurs de dibuixos  F Llop, que es va celebrar el 15 d'abril, dia internacional de l'art, en període de confinament. Un taller de pintura i el servei de bibliopiscina va concloure un matí carregat d'activitats.

Al vespre, un taller de hip hop per als més joves, una nove sessió de Fem un cafè tertúlia lletrada, van donar pas a una actuació estel·lar del conjunt ampostí Camins de nit, que van recrear l'obra de Leonard Cohen.

Una diada cultural intensa i productiva, amb una assistència moderada de públic, tot i que van poder gaudir d'uns actes molt interessants i adequats a la diada literària i a l'època dura de pandèmia actual.