Dia per l'alliberament LGBTI

Publicada el 28 Jun 2020

Regidoria de Participació i Ciutadania.

Campredó s'adhereix a la campanya "Fes un pas cap a la diversitat" i al dia de la diversitat i de l'orgull #LGTBI del pròxim dia 28 de juny.

Durant aquest dies s'han fet diverses activitats per reivindicar que totes les persones han estimar com vulguen i a qui vulguen.

 

Manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya amb motiu del 28 de juny de 2020, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

Potser, degut a les circumstàncies actuals, els canals de comunicació i reivindicació canvien, potser en els propers mesos i anys seran moltes les coses que es modificaran en la nostra quotidianitat, però el que no ha de variar, el que no hem de permetre que canviï, és la voluntat d’assolir una societat lliure i igualitària, plenament inclusiva amb les persones LGTBI, una societat que, en definitiva, entengui que els nostres drets són els vostres drets, que el meu orgull és el teu orgull!

Els nostres drets són els vostres drets,

el meu orgull és el teu orgull

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels fets de Stonewall que van tenir lloc el 28 juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

Avui més que mai hem reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, i com que, per desgràcia, encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades per no callar i fer servir els canals que tenen al seu abast, i convidem tota la ciutadania perquè s’impliqui en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. Al cap i a la fi, els nostres drets són els drets de tothom, ja que el respecte envers els altres ha de ser patrimoni de tota la societat i no només dels col·lectius discriminats.

#amborgull2020

#campredó

#campredóviu

#campredópobledelespersones