Premi Internacional a la Predera Aurora

Publicada el 22 Mar 2020

Regidoria d'Urbanisme i Medi Ambient

La pedrera Aurora propietat de l’empresa CEMEX va rebre un reconeixement internacional per la seva innovadora restauració realitzada.

El passat 1 de novembre els Premis pel Desenvolupament Sostenible 2019 de l’ UEPG (European Aggregates Association) van atorgar una menció especial pel seu innovador procés de restauració. Aquesta pedrera juntament amb les pedreres Pastor I i Pastor II formen part del projecte “Life”, un instrument de la UE que recolza el desenvolupament de projectes en favor del medi ambient, treball conjunt format per la Universitat de Barcelona; la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Zaragoza; juntament amb l’empresa CEMEX. S’han aplicat  solucions i metodologies en la restauració de l’entorn on anteriorment hi havia una explotació minera. Permeten reconstruir els ecosistemes de manera autosostenible, i paisatges coherents, i integrats amb els de l’entorn existent.

Des de l’ajuntament de Campredó volem felicitar a Jose Maria Gómez (Txema) director tècnic responsable del procés de restauració de les pedreres, a tot el seu equip pels treballs realitzats en la recuperació d’un espai tan important del nostre terme.  La zona dels argilers és patrimoni natura de Campredó i amb aquest procés de restauració que s’està realitzant durant aquests anys, es retorna a  un estat natural abans de la seva explotació.