NUCLI URBÀ

Publicada el 22 Mar 2020

CIVISME

Regidoria de Participació i Coordinació del govern

La convivència ciutadana ha d’estar presidida pels principis de respecte, tolerància i solidaritat, havent-se de refusar la violència física o psicològica entre les persones i/o col·lectius.

L’ajuntament ha d’evitar amb els mitjans que disposa qualsevol acte, individual o col·lectiu, que pugui entorpir el desenvolupament de les iniciatives, individuals i/o col·lectives, així com l’harmonia entre la ciutadania.

Sovint oblidem que els sorolls que fem a casa nostra poden arribar a molestar els nostres veïns, i això encara és més greu quan es produeixen a la nit i provoquen que  no puguem dormir ni descansar adequadament. La realitat ens diu que molts dels conflictes veïnals són deguts a aquest problema.

La circulació pel nucli urbà i els camins rurals ha de complir amb el reglament de circulació. El fet de conduir per casa nostra no evita la possibilitat de patir un accident propi o a tercers.

Recordem:

  • La bona qualitat de vida dins l’habitatge exigeix un comportament cívic i respectuós que eviti molestar els veïns amb sorolls innecessaris, com tancaments de porta bruscs, crits, música molt alta, salts, balls i accions similars, especialment durant l’horari nocturn.

  • Tant els vianants com els conductors hem de tenir cura a l’hora de circular, caminar, passejar pels nostres carrers, respectant els llocs per a cadascú, les aturades, els aparcaments…

  • El poble és de tots i per a tothom. A vegades, però, no es pot entrar el cotxe al garatge, no es pot passar per la vorera, no tens visibilitat en una cruïlla. Hem de tenir cura d’evitar les molèsties a altres vehicles que circulin, les persones d’apeu i les zones d’aparcament.

  • Les voreres són per a la circulació d’apeu, no es pot aparcar damunt de la vorera. D’igual manera passa amb els passos de vianants, s’han de deixar lliures per al seu pas.

  • A l’entorn de l’escola, els pares, mares i familiars dels alumnes hem d’evitar les parades i l’aparcament davant la porta de l’escola. Campredó disposa de zona d’aparcament al davant mateix i d’aquesta manera no impedim la circulació dels altres vehicles.

  • Tinguem present que els sorolls produïts en horari nocturn, de 23 a 7 h, en zones on hi ha establiments de restauració i oci i on es consumeix fora dels establiments poden provocar molèsties al veïnat i brutícia al carrer. Intentem xalar sense deixar de ser respectuosos amb els altres.