Any Francesc Llop i Marqués 2020

Publicada el 22 Mar 2020

Regidoria de Cultura:

Avui a les oficines municipals l’alcalde Damià Grau i el dinamitzador de cultura Emigdi Subirats han presentat l’Any Francesc Llop i Marqués 2020.

L'any Francesc Llop commemorarà el cinquantè aniversari del traspàs de l'il·lustre pintor impressionista campredonenc (Campredó 1873-Barcelona 1970).  Va ser un important paisatgista i colorista, que va realitzar una important carrera artística a Mèxic (1901-1910) i a la Barcelona dels anys 1920-30-40. Va realitzar algunes exposicions a les Terres de l'Ebre als anys 1950-60. L'Associació Amics de Francesc Llop intenta recuperar la seua obra i compta amb una sala d'art d'exposició al costat de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill.

En l'any Francesc Llop comptarem amb la presència de diversos artistes com Jaume Rocamora o Joan Panisello, que donaran el toc d'inici i de cloenda, com a mostra de suport a un any artístic de nivell. Hi haurà exposicions de l'obra llopiana, concretament el proper 13 de gener a l'edifici la C de Campredó. S'intentarà realitzar un any d'activitats que inclouran: visites a espais artístics com el Museu Picasso d'Orta d'Ebre o el Cau Ferrat de Sitges (al qual estava lligat Llop com a amic de Santiago Rusiñol), exteriorització de la seua obra fora de Campredó, treball artístic llopià a l'escola local, explicació acadèmica de la seua obra. Sobretot, portar la figura de Llop al carrer per donar-lo a conèixer profundament a tota la ciutadania campredonenca i ebrenca.

 

Organitza la Regidoria de Cultura de Campredó, amb la col·laboració de l'Associació Amics de Francesc Llop i Marqués.