Comunicat Servei metereològic de Catalunya. Alerta ventades

Publicada el 22 Mar 2020

Regidoria de Governació

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, correspon posar el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per vent en fase de Prealerta.
El vent bufarà de component nord i oest i la distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter extens.
A partir de 1 de la matinada de demà 27 de desembre s’iniciarà l’episodi al Pirineu, on a cotes altes i mitjanes es pot superar el llindar de 90 km/h. A partir de les 7 del matí i fins la finalització de l'episodi també hi haurà afectació a les comarques del litoral i pre-litoral de la costa de Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre amb ratxes de vent que poden ser superiors als 90 Km/h. També afectarà a comarques de Girona i la Catalunya Central.

Durant aquest episodi, es poden superar els llindars següents:

  • Demarcació de Barcelona: Baix Llobregat (72 km/h), Barcelonès (72 km/h), Garraf (72 km/h), Maresme (72 km/h), Vallès Oriental i Occidental (72 km/h) i Alt Penedès (72 km/h).
  • Demarcació de Girona: Ripollès (90km/h) i la Selva (72 km/h).
  • Demarcació de Catalunya Central: Berguedà (90km/h), Solsonès (90km/h) i l’Anoia (72km/h).
  • Demarcació de Lleida: Segrià (72 km/h), Noguera (90 km/h), les Garrigues (90 km/h).
  • Demarcació alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà (90 km/h), Pallars Sobirà (90 km/h), Cerdanya (90 km/h), Vall d'Aran (90 km/h), Alt Urgell (90 km/h) i l'Alta Ribagorça (90 km/h).
  • Demarcació de Tarragona: Baix Camp (90 km/h), Baix Penedès (72 km/h), Priorat (90 km/h), Tarragonès (72 km/h), Conca de Barberà (90 km/h) i l'Alt Camp (90 km/h).
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre (108 km/h), Montsià (108 km/h), Ribera d'Ebre (90 km/h) i la Terra Alta (90 km/h).