llengua_2021

Dia Internacional de la llengua materna 2021

Regidoria de Cultura

Biblioteca Manuel Pérez Bónfill

Durant el mes de febrer des de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill realitzarem un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, el qual va ser proclamat per la UNESCO el novembre del 1999 en reconeixement de tres joves estudiants de Bangla Desh que van morir el 21 de febrer de 1952 en defensa de la seua llengua, el bangla, per tal que fos reconeguda com una de les dos llengües pròpies del que aleshores era Pakistan La llengua és l’instrument més poderós per a la preservació i el desenvolupament del patrimoni cultural, tangible i intangible, que tenim. Per aquest motiu és tan important reconèixer el valor de la diversitat lingüística i cultural i la promoció del plurilingüisme.

Necessitem persones que parlin llengües diverses per tal de realitzar les nostres activitats. Qualsevol persona interessada es pot posar en contacte amb la biblioteca o amb la regidoria de cultura de Campredó. 

BON DIA ens identifica a tots els ciutadans dels Països Catalans, BORE DA als del País de Gal·les, BUON GIORNO als italians i del cantó suís del Ticino, GUTEN MORGEN als alemanys, austríacs, liechtensteinesos i de molts cantons suïssos entre els quals el de Zuric, Berna, Lucerna, Friburg o Basilea.

ACTIVITATS:

DURANT EL MES DE FEBRER

  • Activitats Online sobre l’ús lingüístic als cantons helvètics.
  • La llengua materna entre l’alumnat de l’escola de Campredó.

 

DILLUNS 22 DE FEBRER

  • Xerrada Online: la llengua materna a Suïssa, amb la participació de Gabriel Boichat, Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Suïssa; Amanda Gavilanes, Diputada al Parlament del Cantó de Ginebra, amb orígens familiars campredonencs.