Mestràlia 2017

A només un any de la dècada d'història, torna Mestràlia, la fira de luthiers i de constructors artesans, que acull Campredó el primer cap de setmana de juliol. Durant tres dies intensos, el 30 de juny i l'1 i 2 de juliol, artistes de la luteria i veus d'instruments i de músics d'arrel tradicional conflueixen en aquest territori de cruïlla. 


En la seua novena edició, a més de consolidar-se com a referent dels Països Catalans, la Fira fa els primers passos per obrir-se a altres cultures i al món, per això incorpora en la seua programació la participació del grup The Jacobites, que desembarca per primera vegada a Catalunya amb el folk escocès en estat pur.  


Amb la voluntat de combinar diverses arts, la música es barreja amb la dansa i el teatre en actuacions com la del grup de Dames i Vells de Reus, que omplirà de sàtira i d'aventures els carrers de la vila.


L'aposta fidel per grups musicals emergents fa pujar enguany a l'escenari Les Sommeliers, amb les versions en més d'una llengua músiques d'estils diversos, i Mali Vanili, grup que s'autodefineix com el duet més original de la història del pop. També les arrels més tradicionals retornen a Mestràlia de la mà d'un quartet de luxe: Sílvia Ampolla, Pau Puig, Miquel Gil i el Botifarra.


Però, sens dubte, el protagonisme d'aquesta i de totes les edicions recau, d'una banda, en els lutiers, que vinguts d'arreu del territori mostraran al públic el seu treball d'artesania i realitzaran tallers formatius com el de manteniment de guitarra, i de l'altra, en els grups de gralles, dolçaines i tabals que faran sonar els seus instruments en cercavila o de manera improvisada omplint de música i festa carrers i places.


Tot això maridat amb el Roquer Tast, punt d'encontre per degustar la gastronomia local a la fresca i participar d'un dels actes ineludibles en l'agenda cultural del País.

 

Luthiers

 

Fuentes Guitars

Claude Girard

Xixo Lutier

Paco Bessó

German Cabrera

Pierre Jordà Manaut

Vicent Aliaga

Eugenio Arnao

Paco Escudero

X violins

Guitarres Yeste

Martí Torrelles

Xaparro

Jordi Aixalà